L-Глютамін Sporting
L-глутамін (глютамін) є умовно незамінною амінокислотою. Амінокислоти використовуються організмом у будівництві білків, і потребує їх для виживання, здоров'я та правильного функціонування. L-глутамін присутній у скелетних м'язах у вищій кількості (61% від загальної маси), ніж інші амінокислоти. Глутамін дуже важливий для метаболізму в м'язовій тканині, клітинах шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози та імунної системи.
Переваги:
Протистоїть катаболічним процесам;
Зміцнює імунну систему;
Збільшує запаси глікогену;
Збільшує виділення гормону росту;
Надавати допомогу у підтримці Ph балансу організму;
Глутамін синтезується за допомогою ферменту глутамін-синтетази з глутамату та аміаку. Найбільше виробленого глутаміну йде побудова і підтримка м'язової тканини, яку доводиться близько 90% всієї синтезованої амінокислоти. Завдяки своїй ролі у синтезі білків та поліпшенні білкового обміну, глутамін допомагає у відновленні та зростанні м'язів , що має велике значення для культуристів та спортсменів . Також глутамін має виражений антикатаболічний ефект (запобігання руйнуванню м'язів). L-глутамін допомагає відновлювати запаси глікогену, що покращує інтенсивність тренування та зменшує відновлювальний період.
Глутамін впливає на вироблення гормону росту , що сприяє зростанню м'язової тканини . Недавні дослідження показали, що при додаванні всього 2г глутаміну до свого раціону, рівень гормону росту збільшився більш ніж на 400%. L-глутамін також має подібну до креатину властивість, яка затримує воду в м'язах, що призводить до збільшення їх обсягу.
Глутамін доставляє атоми азоту до ензимів, які беруть участь у створенні молекул, багатих азотом (основи ДНК та амінокислоти). Це дуже важливо для подальшого зростання м'язів та підтримки імунітету . Важливо приймати L-глутамін у періоди інтенсивних тренувань, щоб уникнути перетренованості . Це має велике значення, оскільки організм для зміцнення своєї імунної системи в стресові часи (хвороба, інтенсивні тренування, перетренованість) використовує саме глутамін, і якщо виявляється, що для виконання цієї функції його недостатньо - він береться з того місця, де його найбільше, а саме з м'язової тканини.
Глутамін – це природна амінокислота, яка постійно надходить із їжею. Додатковий прийом глутаміну не шкідливий для здоров'я , і зазвичай не викликає жодних побічних ефектів .
Інгредієнти: L-глутамін.
Рекомендовані дози L-глутаміну для вживання:
1 порція = 5 г (1 ч. л.).
Приймайте по 2 порції на день, після тренування та перед сном.
Фізичні властивості:
Порошок, що не має яскраво вираженого кольору, смаку чи запаху
Умови зберігання:
У сухому, недоступному для дітей місці. Температура зберігання від +0 до +22 °С.
Застереження до застосування:
Індивідуальна чутливість компонентів продукту.
Мітки: сила, витривалість, набір ваги